[...] mąki -ok. szklanke mleka -cukier albo ewentualnie slodzik(albo nic;) -4 jajka -sól -rodzynki wykonanie:Żółtka, cukier, sól, mleko i mąkę mieszamy.Dodajemy rodzynki i laczymy z piana ubita z bialek. Smazymy tak jak wczesniejsze. Tylko jak już usmazymy to dzielimy na patelni na cząstki, bo omlet cesarski podaje się w kawałkach. (to najlepiej [...]
[...] oleju, 2 łyżki soli, 2 łyżki orzeszków. Liście kapusty dokładnie umyć, osączyć i poszatkować na cieniutkie paseczki długości 4-6 cm. Dokładnie wymieszać z Soła i cukrem, po czym odstawić na 2 godziny. Paprykę umyć, wypestkować i pokroić na cieniutkie paseczki. Imbir obrać i drobno posiekać. Kapustę lekko odcisnąć. Dodać paprykę, imbir, musztardę [...]
[...] ziemniaków, 1 łyżka masła, 2 żółtka, szczypta gałki muszkatołowej, sól, 3 łyżki mąki, 2 jajka, 3 łyżki tartej bułki Jeszcze ciepłe ziemniaki przecisnąć przez prasę, po czym zagnieść z masłem i żółtkami. Doprawić do smaku solą i gałką muszkatołową. Z tak przygotowanego ciasta uformować wałek ok. dwucentymetrowej grubości i pokrajać go w [...]
Masło lub smalec ? przecież to wszystko tłuste. Spytam tak na czym najlepiej smażyć Mięso , ryby , jaja ? Wiadomo żeby było zdrowo... zamówiłem juz tego Pam-a wiec napewno wypróbuje . a jak z tym masłem i smalcem ?
Masło lub smalec ? przecież to wszystko tłuste. Spytam tak na czym najlepiej smażyć Mięso , ryby , jaja ? u mnie: - masło klarowane - smalec - olej kokosowy
[...] a nie produkt pływający w tłuszczu. Aby smażyć zgodnie z zaleceniami sugeruję natrzeć patelnię niewielką ilością tłuszczu, np. 5 gramów. Ważne będzie również to na czym smażysz. Warto przemyśleć zakup oleju kokosowego, masła klarowanego, czy smalcu. Polecam poczytać więcej na ten temat: [...]
a na czym najlepiej smażyć ryby i miecho?????????? tylko nie piszcie ze lepiej gotowac a najlepiej na parze bo to wiem ale moje pytanie brzmi inaczej dzieks pozdro
Jeżeli jest tak jak piszesz, to efekty są wręcz idealne. Aby wiedzieć więcej potrzebujemy konkretów. Smażyć jak najbardziej możesz. Ważne co, na czym i jak.
[...] czy jakichkolwiek innych produktów. Wliczać w bilans kaloryczny należy jednak tłuszcze, które używamy do smażenia. Swoją drogą polecam poczytać na temat tego w jaki sposób należy smażyć i na czym: https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/najlepsze-tluszcze-do-smazenia-1927 https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/siedem-zasad-zdrowego-smazenia-3165
[...] (2h wcześniej, czyli około 3 od snu). Twaróg mam, ale jakoś niechęć do niego ostrą także, myślałem żeby jeść go z chlebem, ponieważ jak jem go z makaronem nie wchodzi mi. Oliwę mam, staram się dorzucać do wszyskiego z czym nie brzmi obrzydliwie (np. jajka, chyba że jajecznicę można na oliwie smażyć). Jestem ekto, podwyższyłem sobie kcal o 900.
jak jestesmy juz w tych tematach to sprawdzcie to co tu napisalem, czy dobrze mysle? do salatek oliwa z oliwek olej lniany do pieczenia olej kokosowy do smazenia maslo smalec na czym mozna jeszcze smazyc? na jakim tluszczu? Zmieniony przez - rysiek13 w dniu 2004-11-14 20:31:50
[...] innego np. jakieś surówki z pomidorów i ogurków itp. rodzaj ćwiczeń zmienie na mieszane siłowe z aerobami olej lniany jako dodatek a nie do smażenia, ewentualnie poradźcie na czym lepiej smażyć tego kurczaka czy taki zmiany były by ok ? Zmieniony przez - gruby872 w dniu 2016-10-01 10:02:15 Zmieniony przez - gruby872 w dniu 2016-10-01 10:03:16